Народните представители провеждат разисквания по внесения от БСП вот на недоверие към

...
Народните представители провеждат разисквания по внесения от БСП вот на недоверие към
Коментари Харесай

ГЕРБ се закани пак да печели избори, БСП и ДПС искат оставка

Народните представители провеждат разисквания по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към кабинета „ Борисов 3 “, съобщи ТОПНОВИНИ. 

Премиерът Бойко Борисов не участва персонално на дебатите, което опозицията не пропусна да означи още в самото начало. Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева отвърна, че неговото наличие не се изисква по закон, само че ще го предложения. В същия час обаче Борисов организира среща с почитателите на ПФК " Левски " в Министерски съвет по проблема с измененията в Закона за хазарта. В Народното събрание обаче е вицепремиерът Марияна Николова, както и редица министри от кабинета, измежду които новият екоминистър Емил Димитров - Ревизоро, земеделският, здравният, енергийният, на туризма и други

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че държавното управление се е провалило в политиката по околната среда . Според нея водната рецесия в Перник и проблемите с боклука са разследване на корумпираното ръководство на Бойко Борисов. За да аргументира изказванията си, тя цитира публични данни, съгласно които 500 хиляди души у нас са на режим на водата, а 15 хиляди българи умират прибързано поради замърсен въздух.

Красива България беше превърната от държавното управление на Борисов в бунище “, акцентира Нинова. По отношение на водната рецесия соцлидерката упрекна ръководещите, че заблуждават перничани, че тя ще се реши за 45 дни.„ Правителството на Борисов  не е просто нездравословно, а към този момент е  евентуално рисково за България “, съобщи Нинова и уточни, че всяка смяна към по-добро минава през неговата оставка.

На собствен ред депутатът от ГЕРБ Георги Марков упрекна Българска социалистическа партия, че желае гуляй по време на чума . „ Вие оферирате служебно държавно управление, а това е върхът на безотговорността. Да чака Перник служебни министри да си сменят секретарките, по-късно пиарките, да си намерят кабинетите, да си сложат портретите, да се срещнат за какво е рецесията, а по-късно да я вземат решение. Вие желаете президентът да взема решение водната рецесия, за която той горкият не е отговорен “, уточни Марков.

Той заподозря, че с вота на съмнение Българска социалистическа партия цели да набере точки за парламентарните избори следващата година . „ Не ставате да управлявате България. През 2021 година отново Борисов ще завоюва “, безапелационен е депутатът.

Движение за права и свободи също  упрекна Борисов в неспособно ръководство.  Според Мустафа Карадайъ през днешния ден се намираме в политическо злополучие, което е плод на дългогодишното ръководство на ГЕРБ. „ Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение, тъй като сме уверени във вредата, която нанасят ръководещите върху демокрацията и върху живота на българите “, изясни водачът на Движение за права и свободи.

Според „ Атака “ вотът на съмнение е последният опит на опозицията да има предварителни избори . Депутатът Павел Шопов съобщи, че Българска социалистическа партия не се интересува от водна рецесия и отпадъци, а желае събаряне на държавното управление. Той заподозря, че левицата се стреми да се докопа до шестте гласа на депутатите от „ Атака “, тъй като си мисли, че партията е „ натрупала “ на ГЕРБ. „ Но даже и вие не ни защитихте, когато накараха Волен Сидеров да напусне Народното събрание. А в този момент желаете нашите шест гласа... “, разяснява Шопов. 

Основните причини  за  в ота на съмнение на Българска социалистическа партия   са три – вода, въздух и отпадък . Лидерът на левицата Корнелия Нинова разгласи, че кабинетът се е провалил в политиката по околната среда и водите. Според нея българите " дишаме рак и пием отрова ". В отговор някогашният екоминистър Нено Димов дефинира точно Българска социалистическа партия като най-големия неуспех във водния бранш. Премиерът Бойко Борисов пък заподозря „ февруарски сюжет “ против ръководството.

По закон гласуването на вота на недовертие би трябвало да стане най-малко 24 часа след разискванията, по тази причина се чака то да се организира идната сряда - 29 януари.

Това ще е четвъртият избор на съмнение на опозицията към кабинета „ Борисов 3 “ . Предишните бяха за неуспех в битката с корупцията, в опазването на здравето и в сигурността.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР